Tazminat Hukuku

11

Tazminat Hukuku

Tazminat hukuku, bireylerin maruz kalmış oldukları haksız fiil sonucu oluşan maddi ve manevi zararların giderilmesini konu edinen bir alandır. 

Sorumlu tarafa karşı tazminat talebinde bulunmanın temeli Türk Borçlar Kanununda dayanır. Avukatlarımız sorumluluk hukuku alanında sahip olmuş oldukları deneyim ile kusurun ispatlanmasında ve tazminatın elde edilmesi hususlarında son derece yetkindir.

Trafik Kazaları

Özellikle trafik kazaları açısından kişilerin kısmen kusurlu olabilme durumları olabilir. Ancak, kaza sonucu açısından kısmen kusurlu olsanız dahi tazminat elde edebilme hakkına sahip olabilirsiniz. Trafik kazalarının yargılama süreçleri dava dosyasının karmaşıklığı ve yaralanmaların ciddiyeti gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bazı basit davaların çözülmesi birkaç ayı bulurken, karmaşık davaların sonuçlanması epey zaman alabilir. Alanında uzman avukatlarımız meydana gelmiş olan kazalar hakkında gerekli bilgileri aldıktan hemen sonra dava süreçlerinin ne kadar süreceğine ilişkin sağlıklı tavsiyelerde bulunabilir.

İş Kazaları

Her yıl binlerce on binlerce işçi iş görme edimini ifa ederken çeşitli şekillerde yaralanmalara maruz kalmaktadır. Hastane giderleri, fiziksel tedavi ve çalışılamayan süreler işçinin ve bakmakla yükümlü olduklarının yaşamını çok ciddi şekilde etkilemektedir.

Ölümlü ve yaralamalı trafik ve işyeri kazaları açısından Maddi Zarar Kalemleri aşağıda sayılanlar ile sınırlı olmamak üzere;

  • Hastane tedavi giderleri
  • İşgücü kaybından kaynaklanan zararlar
  • Ekonomik geleceğin sarsılmasından ötürü kaynaklanan zararlar
  • Cenaze ve defin masrafları
  • Destekten Yoksun Kalma masrafları
  • Kazadan sonra meydana gelen araç değer kaybı alacakları

Manevi Zararlar ise;

Malullük veya fiziksel rahatsızlıklar, yaşam kalitesinin kötüleşmesi ve maruz kalınan elem ve keder sonucu vuku bulan manevi zararların parasal anlamda tazmin edilmesine ilişkin talepleri kapsamaktadır.

DANIŞMAK İSTEDİĞİNİZ HUKUKİ konular için

Bize Ulaşın : (0212) 561 2350

iletisim@binay.av.tr
·  Pts – Cuma 08:30-18:30